چۆنێتی دروست كردنی كێكی پهلكه زیڕینه
چۆنێتی دروست كردنی كێكی پهلكه زیڕینه
کێکی پەلکەزێڕینە
پێویستیەکان...
غم200 کەرەی زەرد
350 عم شەکر
5 سپێنەی هێلکە
غم400 ئارد
دوو کەوچک چا پیکینکپاودەر
نیو کەوچک چا خوێ
ڕەنگی تایبەت بە خواردن
یەک کوپ شیر
قالبی کێک
کەرە بۆ چەورکردنی قالبەکان
350 عم شەکر
5 سپێنەی هێلکە
غم400 ئارد
دوو کەوچک چا پیکینکپاودەر
نیو کەوچک چا خوێ
ڕەنگی تایبەت بە خواردن
یەک کوپ شیر
قالبی کێک
کەرە بۆ چەورکردنی قالبەکان
..... چۆنیەتی دروستکردنی
کەرەو شەکرەکە دەدەین لەخەڵات بۆ سێ دەقە
سپێنەی هێلکەکانی تێدەکەین و بەردەوام دەبین لە تێکدان
ئادەکە دەپاڵێوین و پیکینکپاودەرو خوێکەی تێدەکەین
ئاردەکەو شیرەکەی تێدەکەین، کەمێک لەم کەمێک لەو
بەردەوام دەبین لە تێکدانی تا دەبێتە کرێمێکی سفت و جوان،
دەیکەین بە چوار بەشەوە
هەر بەشەو سێ تا چوار دڵۆپ ڕەنگی تێدەکەین
هەر بەشەو چنگاڵ یا کەوچکێکی تایبەت بەخۆی بۆ تێکدانی دادەنێین تا ڕەنگەکان تێکەڵ نەبن
چوار قالب چەوردەکەین بە کەرە،ئەگەر نەکرا هەر جارەی قالبێک بەکار بێنە، کێشە نابێ
دەیخەینە فڕنەوە بە پلەی گەرمی 180 بۆ ماوەی پانزە تا بیست دەقیقە،
کەتەواو بوو دەری دەکەین تاساردبێتەوە
........... دروستکردنی کرێمەکەی
دوو کوپ کرێم فرێش
دوو کەوچک ئاردی شەکر
...... کرێمەکە کە شلە لەگەڵ شەکرەکە دەدەین لە خەڵات تا دەبێت بەکرێمێکی سفت و جوان
بانی دەگرین و دەیخەینە سەلاجەوە
........ بە جوانکاری
200 غم کەرەی زەرد
400 غم ئاردی شەکر
هەردوکیان بدە لەخەڵات بەماوەی 7 دەقیقە تادەبێت بەکرێمێکی سفت
دەیکەین بە سێ بەشەوە، بەشێکێان وەک خۆی دەهێڵینەوە تا دەوری کێکەکەی پێ چەور بکەین
دوو بەشەکەی تر دوو ڕەنگی بۆ هەڵدەبژێرین بۆ جوانکاری
…………………………
کەرەو شەکرەکە دەدەین لەخەڵات بۆ سێ دەقە
سپێنەی هێلکەکانی تێدەکەین و بەردەوام دەبین لە تێکدان
ئادەکە دەپاڵێوین و پیکینکپاودەرو خوێکەی تێدەکەین
ئاردەکەو شیرەکەی تێدەکەین، کەمێک لەم کەمێک لەو
بەردەوام دەبین لە تێکدانی تا دەبێتە کرێمێکی سفت و جوان،
دەیکەین بە چوار بەشەوە
هەر بەشەو سێ تا چوار دڵۆپ ڕەنگی تێدەکەین
هەر بەشەو چنگاڵ یا کەوچکێکی تایبەت بەخۆی بۆ تێکدانی دادەنێین تا ڕەنگەکان تێکەڵ نەبن
چوار قالب چەوردەکەین بە کەرە،ئەگەر نەکرا هەر جارەی قالبێک بەکار بێنە، کێشە نابێ
دەیخەینە فڕنەوە بە پلەی گەرمی 180 بۆ ماوەی پانزە تا بیست دەقیقە،
کەتەواو بوو دەری دەکەین تاساردبێتەوە
........... دروستکردنی کرێمەکەی
دوو کوپ کرێم فرێش
دوو کەوچک ئاردی شەکر
...... کرێمەکە کە شلە لەگەڵ شەکرەکە دەدەین لە خەڵات تا دەبێت بەکرێمێکی سفت و جوان
بانی دەگرین و دەیخەینە سەلاجەوە
........ بە جوانکاری
200 غم کەرەی زەرد
400 غم ئاردی شەکر
هەردوکیان بدە لەخەڵات بەماوەی 7 دەقیقە تادەبێت بەکرێمێکی سفت
دەیکەین بە سێ بەشەوە، بەشێکێان وەک خۆی دەهێڵینەوە تا دەوری کێکەکەی پێ چەور بکەین
دوو بەشەکەی تر دوو ڕەنگی بۆ هەڵدەبژێرین بۆ جوانکاری
…………………………
کیکة القوس قزح
المقادیر ..
زبدة ٢٠٠ غم
سکر ٣٥٠ غم
بیاض بیض ٥
طحین ٤٠٠ غم
ملعقتین شای بیکنباودر
نصف ملعقة شای ملح
کوب من الحلیب
اللوان طعام
قالب
زبدة لتدهین القالب
کیفیة التحضیر...
نخفق الزبدة والسکر لمدة ٣ قائق
نضیف بیاض البیض وحدة وحدة ونستمر فی الخفق
نغربل الطحین ونضیف لها البیکنباودر والملح ونخلطها
ثم نضیفها الى الخلیط مع الحلیب بالتناوب ونستمر فی الخلط
وعندما یتکون لدینا عجینا حلو الملمس نقسمها الى اربعة اقسام
لکل قسم نضیف لون معین من اللوان الطعام
وفی کل قسم نضع ملعقة خاصة بها حتى لایختلط الالوان
نخلط کل قسم لوحدە خلطا جیدا حتى تتشکل لدینا اللون المطلوب
ندهن اربع قوالب ، او نستخدم قالب واحد کل مرة ، اذا لم یتوفر المزید من القوالب
ندخلها الفرن بدرجة حرارة ١٨٠ لمدة ١٥ دقیقة
عندما نخرجها نترکها تبرد
لتحضیر الکریمة ...
کوبین من الکریمة السائلة
ملعقتین من السکر البودرة
نخفق الکریمة الى ان تندآ تتکاثف ثم نضیف السکر البودرة ونستمر فی الخفق
بعد ان یتکون الکریمة نغطیها ونضعها فی البراد
لتحضیر کریمة التزیین او الخارجی
٢٠٠ غم زبدة غیر مملحة
٤٠٠ غم سکر بودة
نخفق الزبدة لمدة خمس دقائق ثم نضیف السکر البودرة ونستمر فی الخفق
الى ان تتحول لونها الى الابیض
نقسما الى ثلاث اقسام
قسم نبقیها کما هی لتغطیة الاطراف
والقسمین الاخریین نضیف لهما لونیین مختلفین للتزیین
ثم نبدآ بتحضیر الکیکة .. بدایة نقسم الکریمة الاولى بین القوالب
ثم نستخدم الکریمة الثانیة لتغطیة وتزیین الاطراف الخارجیة
ثم نضعها فی البراد لمدة ربع ساعة قبل التقدیم
نخفق الزبدة والسکر لمدة ٣ قائق
نضیف بیاض البیض وحدة وحدة ونستمر فی الخفق
نغربل الطحین ونضیف لها البیکنباودر والملح ونخلطها
ثم نضیفها الى الخلیط مع الحلیب بالتناوب ونستمر فی الخلط
وعندما یتکون لدینا عجینا حلو الملمس نقسمها الى اربعة اقسام
لکل قسم نضیف لون معین من اللوان الطعام
وفی کل قسم نضع ملعقة خاصة بها حتى لایختلط الالوان
نخلط کل قسم لوحدە خلطا جیدا حتى تتشکل لدینا اللون المطلوب
ندهن اربع قوالب ، او نستخدم قالب واحد کل مرة ، اذا لم یتوفر المزید من القوالب
ندخلها الفرن بدرجة حرارة ١٨٠ لمدة ١٥ دقیقة
عندما نخرجها نترکها تبرد
لتحضیر الکریمة ...
کوبین من الکریمة السائلة
ملعقتین من السکر البودرة
نخفق الکریمة الى ان تندآ تتکاثف ثم نضیف السکر البودرة ونستمر فی الخفق
بعد ان یتکون الکریمة نغطیها ونضعها فی البراد
لتحضیر کریمة التزیین او الخارجی
٢٠٠ غم زبدة غیر مملحة
٤٠٠ غم سکر بودة
نخفق الزبدة لمدة خمس دقائق ثم نضیف السکر البودرة ونستمر فی الخفق
الى ان تتحول لونها الى الابیض
نقسما الى ثلاث اقسام
قسم نبقیها کما هی لتغطیة الاطراف
والقسمین الاخریین نضیف لهما لونیین مختلفین للتزیین
ثم نبدآ بتحضیر الکیکة .. بدایة نقسم الکریمة الاولى بین القوالب
ثم نستخدم الکریمة الثانیة لتغطیة وتزیین الاطراف الخارجیة
ثم نضعها فی البراد لمدة ربع ساعة قبل التقدیم



0 التعليقات:
إرسال تعليق